Bir Filmden Yola Çıkarak,

Dün bir film izledim. Hayatımı değiştirmeye yetmez ama büyük katkı sağlayacağından eminim. Filmin ismi, La Ligne Droite, Türkçe çevirisi Başlangıç Çizgisi.

Olay Fransa'da geçiyor. Cezayir'li Leyla hapisten yeni çıkmış ve iş aramaktadır. Hapse girme sebebi ise kendisi gibi sporcu olan kocasını bir antrenman sırasında kaza eseri öldürmesidir. Bu sırada Yannick isimli milli sporcu trafik kazası geçirmiş ve altı aydır görme engellidir. Ama hayata sıkıca sarılıyor, rehber eşliğinde koşu yarışlarına devam ediyor. Yannick'in çevresi bu durumdan rahatsızdır fakat onu hayata tekrar kazandırmak istedikleri için bu duruma göz yumarlar. İşte tam bu noktada Leyla'nın ve Yannick'in hayatları kesişir. İkisinin de maddi ve manevi sıkıntıları vardır. Leyla çocuğunu arıyor. Yannick ise yeniden koşmak istiyor. Zamanla birbirlerinden kopamaz olurlar ve karşılıklı fedakarlıklarla hepsini atlatırlar.

Filmi izlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Ama izleyecek zamanım yok diyorsanız hiçbir masraftan kaçınmadan size filmin ana fikrini açıklıyorum. =)
Hayatta her türlü engel mevcuttur. Aynı zamanda, sizin içinizde ve çevrenizde bu engelleri aşacak güç vardır. Tek gereken onu aramak ve bulmaktır. Eğer bunu başarabilirseniz, o engellerin sizin için bir artıya dönüştüğünü göreceksiniz. Bir söz vardır "seni öldürmeyen şey sana güç verir' diye. Bu söze sonuna kadar katılıyorum. Eğer hayatınızda engelli insanlar varsa onlara acıyarak değil saygıyla bakın. Çünkü o sizden daha çok acı çekmiş, daha çok mutlu olmuş, daha çok düşünmüş ve daha çok yaşamıştır. Siz dünyayı anlamaya çalışırken o, başka bir dünyayı düşlüyordur...
Saygılar.

Kemal Ünsaçan
16•X•10


0 yorumlama:

Yorum Gönder

YORUMUNUZU YAZARKEN LÜTFEN ŞUNLARA DİKKAT EDİN;

• Anlaşılır bir türkçeyle yazmaya dikkat edin. (Türkiye'de yaşamamıza rağmen
böyle bir kural koymuşsam varın gerisini siz düşünün. Ben düşünmekten bıktım artık)
• Hakaretvari argo yorumlarda bulunmayın. (Hiç hazzetmem)
• Yorumunuzun konu ile alakalı olmasına dikkat edin. (E lütfen!)
• Yorum Formunu doldurduktan sonra,
Profil Seç -> ADI/URL bölümüne bir şeyler yazın ki körebe oynamak zorunda kalmayalım.
• En önemlisi, samimiyetle laubaliliği birbirine karıştırmayın.
• Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir.
• Şimdi buyrun, can kulağıyla sizi dinliyorum.