Küçük Mucizeler Dükkanı - Debbie Macomber


Bu kitabı ilk olarak D&R'ın web sitesinde gördüm. Hakkında hiç bir şey bilmeme rağmen kendine çeken bir sıcaklığı vardı. Kısa bir süre içinde de alıp okumaya başladım. Gerçekten harika bir kitap.

Konusu, dört kadının bir tuhafiyede kurdukları arkadaşlağı ve gelişen dostluklarıyla beraber hayatlarında gerçekleşen mucizeleri anlatır. Hepsinin hayatından kısa kısa bölümler aktararak kitap devam eder. Yani başrolde dört kişi vardır. Lydia Hoffman, iki kez kanseri atlatmıştır ve hayatının kanıtı dediği "Bir yumak mutluluk"  isimli tuhafiye dükkanını açar. Jacqueline Donovan, yaşlı bir kadındır ve sadece tek oğlu vardır. Oğlu annesinden habersiz evlenir ve Jacqueline ilk başlarda bu evliliği onaylamasada sonraları kendini affettirmek ister ve Lydi'nın dükkanına giderek doğacak torunu için bebek battaniyesi örmek ister. Carol Girard, sürekli çocuk sahibi olmak ister fakat tıbbi açıdan imkansızdır. 3. Kez üp bebek yapmayı denerler ve bu son şanslarıdır. Carol bu sefer başarılı olacaklarına inancı tamdır ve tuhafiye dükkanınun önünden geçerken,  verilecek kursun afişini görür ve bebek battaniyesi örmek için o da tuhafiyeye adımını atar. Alix Townsend, kötü bir geçmişe sahip ve sorunları olan yalnız bir genç kızdır. Bir arkadaşı uyuşturucu kulanıyordur ve polise yakalanmamak için Alix'in çantasına saklar. Suçsuz olduğu anlaşılır ana yinede 1000 saat kamuya faydalı işlerde çalışma cezası verilir. Bu cezayı çekmek adına çalıştığı film kiralama dükkanının yakınındaki tuhafiyedeki kursa katılır. Kimsesiz çocuklara bağış yapmak adına bebek battaniyesi örmeye başlar.

Konusu ve kitap da geçen olaylarla çok gerçekci bir hikaye ortaya çıkıyor. Bir zaman sonra hikayenin içinde buluyorsunuz kendinizi. Tuhafiyede kursa katılan bir öğrenci de siz oloyorsunuz. Kitabın sonunda belki örgü örmeye bile başlarsınız :)

Yazarın üslubu ¬ 5+
Hikaye kurgusu ¬ 5+
Hikayeyi aktarımı ¬ 5+


Not: Bunu söylemeden geçemeyieceğim. Okuduğum her kitap bir şekilde o anki başımdan geçen olaylarla bir bağlantısı oluyor. Önceden buna algıda seçicilik diyordum ama sayıları artınca artık sıradan bir şeymiş gibi karşılamaya başladım. Bu kitapda da karakterlerin hayatlarında mucizeler gelişir ve hayatları değişir. Ben de bu kitabı okurken bazı olaylar oldu ve şu sıralar taşınmayı düşünüyoruz. Mucize dememin sebebide bir apartman dairesinden çıkıpda, çocukluğum en mutlu günlerinin geçtiği; bahçeli, iyi komşuların olduğu ve tek katlı şirin eve taşınacak olmamızdır. Umarım bu benzetnede siz de bana hak verirsiniz..



YAKALADIĞIM GÜZEL CÜMLELER





DEBBIE MACOMBER





0 yorumlama:

Yorum Gönder

YORUMUNUZU YAZARKEN LÜTFEN ŞUNLARA DİKKAT EDİN;

• Anlaşılır bir türkçeyle yazmaya dikkat edin. (Türkiye'de yaşamamıza rağmen
böyle bir kural koymuşsam varın gerisini siz düşünün. Ben düşünmekten bıktım artık)
• Hakaretvari argo yorumlarda bulunmayın. (Hiç hazzetmem)
• Yorumunuzun konu ile alakalı olmasına dikkat edin. (E lütfen!)
• Yorum Formunu doldurduktan sonra,
Profil Seç -> ADI/URL bölümüne bir şeyler yazın ki körebe oynamak zorunda kalmayalım.
• En önemlisi, samimiyetle laubaliliği birbirine karıştırmayın.
• Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir.
• Şimdi buyrun, can kulağıyla sizi dinliyorum.