Aynı Yıldızın Altında-John Green

Böyle yazarlar da varmış demekki, dedirten bir eser. Uzun zaman önce bir blogda görmüştüm bu kitabın tanıtımını. Ancak fırsat buldum okumak için.

Kitap, 16 yaşındaki Hazel isimli genç kızın akciğer kanseriyle mücadelesini konu almaktadır. Annesi onun depresyonda olduğunu düşünüp destek grubuna katılmasını ister. Orada kendisinden bir yaş büyük olan Gus ile tanışır. O da kanserdir. Bu yüzden bacaklarından biri ameliyatla alınmıştır. Bu iki genç, kitabın içindeki kurgusal bir kitapla birbirlerine bağlanır. Görkemli Izdırap, isimli kitap tam bir cümlenin yarısındayken bitmiştir. El ele vererek bu kitabın sonunu öğrenmek için Amsterdam'a, yazarın kapısına kadar giderler. Bu iki gencin (kelimenin tam anlamıyla) soluk kesen ve yer yer gülümsetip yer yer hüzünlendiren kitabına bayılacaksınız.

Yetersiz gördüğüm bazı yazarları okurken, "Biraz yana kay," diyesim geliyor. Öyle büyük boşluklar var ki, okurken dayanamayıp bazı yerleri kendim dolduruyorum. Bazılarınınsa nasıl başladığını anlayamadan bitiveriyor. Aynı yıldızın altında, kesinlikle ikinci sınıfa mensup. Hiç bir eksik ya da fazla görmedim. Hatta kitaptan alıntı yaparak, "Bir duyguyu ben daha hissetmeden önce hİssettiriyordu," diyebilirim. Dili çok sade. Hemen her cümlede bolca olan, "Filan v.s..." gibi şeylere rağmen yinede harikaydı. Okunulası bir kitap. Yakın zamanda filminin çıkacığını görünce sevindim. Ama fragmanını izleyince, "Kusura bakmayın ama daha iyisini yapabilirdiniz," diyesim geldi.



A.Kemal Ünsaçan 
21•II•14


ARKA KAPAK