Koza

Zincirleme gelişen olaylar bu kez de Yasin'in arkadaşı Fatih'i bulur. Başlarına geleceklerden habersiz yeni evlerine taşınırlar. Fatih ve ailesini sıra dışı olaylar beklemektedir. Eğer okumadıysanız, önce serinin ilk hikayelerini okumanızı tavsiye ederim.. Koza, okumanızı bekliyor..

Not: Kapak tasarımı bana aittir.




Bir Yumak Mutluluk-Debbie Macomber

Debbie Macomber'in kitaplarını okurken tarifsiz bir huzur hissediyorum. Sebebini bilmiyorum ama sımsıcak kucaklıyor sizi. Artık "Küçük mucizeler dükkanı"nın sıkı bir fanatiği oldum diyebilirim.

Bir yumak mutluluk serinin ikinci kitabı. İlk kitapta kahramanların hepsinin hayatında mucizeler gerçekleşmiş ve yaşamları bambaşka bir hal almıştır. Bunun üzerine Lydia Hoffman yeni bir kurs açma kararı alır. Bu sefer bebek battaniyesi yerine çorap örmesini öğretir. Yine üç tane kadın başvurur. Bethanne ihanete uğramış ve özgüvenini tamamen kaybetmiştir. Elise emeklilik parasını yeni bir eve yatırmış ama evi yapacak şirket iflas ettiği için büyük bir çıkmazdadır. Kızının ve damadının evine taşınmak zorunda kalır. Kumar yüzünden otuz yıl önce boşandığı eşinin onları ziyarete geleceğini öğrenince işler iyice sarpasarar. Courtney ise 17 yaşındadır ve kilolarıyla başı derttedir. Annesini 4 yıl önce kaybetmiştir. Babası da yurt dışında bir köprü inşasına katılacağı için anneannesinin yanında kalması kararlaştırılır. Lise son sınıfı, yabacısı olduğu bir şehirde tanımadığı insanlarla geçireceği için çok üzgündür. Bu üç kadının hayatları Lydia'nın tuhafiye dükkanında kesişir. İlk kitabında olduğu gibi bu kez de hayatlarında küçük mucizeler olur. Mutlu bir son sizi bekliyor. Kitabın bitmesini hiç istemeyeceğinizden eminim.

Kitabı okumaya kendimi kaptırdığım için güzel cümleleri seçemedim. Aklıma geldiğinde son sayfalarda bir kaç tane yakaladım. Gerçekten harika bir kitap. Eleştireceğim tek nokta, kumar oynamanın güzel bir şey gibi anlatılması. Onun dışında her şeyiyle şahane. Okuyun, pişman olmayacaksınız. Eğer birde ördü örmeyi biliyorsanız kitabın içinde çok mutlu olacaksınız.

Yazarın üslubu ¬ 5+
Hikaye kurgusu ¬ 5+
Hikayeyi aktarımı ¬ 5+


Kemal Ünsaçan
09•XII•12

YAKALADIĞIM GÜZEL CÜMLELER



DEBBIE MACOMBER

ARKA KAPAK